18 лютого з метою проведення роз’яснювальної роботи з військовослужбовцями-учасниками антитерористичної операції щодо отримання земельних ділянок відповідно до статті 121 Земельного кодексу України було проведено семінар-нараду. Тема обговорення – порядок отримання земельної ділянки у власність учасниками антитерористичної операції. Захід пройшов під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови Єланецької районної державної адміністрації Гуліної Ольги Петрівни та за участі начальника відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі Філіпської В.В., представника центру надання допомоги учасникам антитерористичної операції при райдержадміністрації Ліснічук Т.О., голови Ради волонтерів Єланецького району Брусліновського Ю.І. та представника Єланецького районного військового комісаріату Павлушенка М.П.
Доповідала на семінар-нараді Філіпська Вікторія Валеріївна, начальник відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі. Вона надала ґрунтовні роз’яснення щодо порядку отримання земельної ділянки у власність учасникам антитерористичної операції. Також доповідач звернула особливу увагу на те, які документи необхідні для звернення до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області з питання отримання дозволу на розроблення документації із землеустрою та її затвердження, та про порядок представництва в закладах, установах, організаціях.
Брусліновський Ю.І. повідомив, що він допомагає в оформленні документів для отримання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.
Вікторія Валеріївна інформувала присутніх, що у відділі є відповідальний працівник за взаємодію з учасниками АТО. Це головний спеціаліст Сотник А.А.
Ліснічук Т.О., начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації, звернулася з питанням: «Чи задоволені учасники антитерористичної операції земельними ділянками, які їм надаються?»
В Єланецькому районі відбувся семінар-нарада щодо порядку отримання земельної ділянки у власність учасниками антитерористичної операції
Філіпська В.В. зазначила, що для учасників АТО в районі зарезервовані земельні ділянки. При зверненні військовослужбовцю надається на вибір земельна ділянка, яка для нього є найбільш привабливою.
Підсумовуючи семінар-нараду, Гуліна Ольга Петрівна, зазначила, що в районі учасникам антитерористичної операції надається посильна допомога. Влада турбується про кожного та робить все можливе для підтримки захисників нашої держави.