QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіВ Очаківській РДА проведено ревізію щодо дотримання законодавства при розпаюванні земель. Виявлені порушення щодо риболовецького колгоспу “Свідомість”. Двом громадянам, які фактично не були членами колгоспу розпорядженням РДА були надані земельні частки паї. Їх загальна площа становить 8,36 га. Згідно з експертною грошовою оцінкою вартість цих угідь становить 2,8 млн грн. Цим порушено норми Указу Президента “Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям”, Земельного кодексу України та Закону України “Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)”.
Матеріали ревізії направлені до правоохоронних органів. Об’єкту контролю направлено вимогу про усунення порушень.
За позовом обласної прокуратури Очаківським районним судом прийнято рішення про відміну розпорядження РДА. Також визнано недійсними і скасовано державну реєстрацію незаконно виданих держактів на право власності на земельні ділянки.
Ці угіддя передано до земель запасу державної власності в межах Покровської сільради Очаківського району.QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області