Цього року фахівці Головного управління Держземагентства у Миколаївській області розглянули 64 звернення громадян. Це на 54 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року.
6 звернень стосувалися роз’яснень земельного законодавства, 4 – надання та вилучення земельних ділянок, 2 – роздержавлення і паювання земель, а також виділення ділянок у натурі в розмірі земельного паю, 13 – оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки (складання державних актів на право власності на земельні ділянки). Серед звернень також 1 скарга на дії службових осіб місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. 34 звернення стосувалися інших питань (щодо погодження документації із землеустрою, присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, видача дублікату державного акту на право власності на земельну ділянку, тощо).
Під особистим контролем начальника Головного управління С. В. Ніколаєва постійно перебуває розгляд звернень та забезпечення першочергового особистого прийому героїв та інвалідів Великої Вітчизняної війни, ветеранів війни і праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, одиноких матерів, осіб, котрі потребують соціального захисту і підтримки.
На думку Сергія Володимировича, на суттєве зменшення кількості звернень позитивно вплинула активізація інформаційно-роз’яснювальної роботи, в тому числі через засоби масової інформації, також систематичні прийоми громадян, участь у сходах, зборах, постійна співпраця з представниками місцевих рад, громадських організацій.