В Миколаївській обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання колегії. Починаючи збори, голова облдержадміністрації М. П. Круглов проінформував про кадрові зміни, що відбулися в структурі обласної влади з моменту проведення попереднього засідання колегії. Зокрема, представив загалу нещодавно призначеного начальника Головного управління Держземагентства у Миколаївській області А. М. Мальованого:
– Людина молода, досвідчена, знає свою справу. Отже, будь ласка — працюйте, – резюмував керівник області.
В свою чергу начальник землевпорядної служби проінформував про стан справ у сфері землевпорядкування та землеустрою Миколаївщини. Детально розглянув стан оплати робіт з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Миколаївській області.
Ці роботи виконує ДП “Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”. Райони, які зволікають зі сплатою цих робіт, отримали порцію критики від голови ОДА. Адже загальна сума заборгованості становить 2 млн 486 тис. 535 грн. І найбільші суми — по Новоодеському, Вознесенському, Доманівському, Снігурівському районів. Кожен з цих районів заборгував за вже виконані роботи від 242,48 тис. грн. до 442,83 грн.
Також від 101,78 тис. грн. до 181,62 тис. грн. винні Очаківський, Березнегуватський, Врадіївський, Березанський, Братський район. На цьому тлі “щирими копійками” виглядають заборгованості Кривоозерського (16,15 тис. грн.), Миколаївського (24,12 тис. грн.), Баштанського (25,55 тис. грн.), Новобузького (68,35 тис. грн.), Казанківського (71,99 тис. грн.), Веселинівського (90,96 тис. грн.) та Єланецького (97,31 тис. грн.) районів. Повністю за нормативно-грошову оцінку земель розрахувалися Арбузинський, Жовтневий, Первомайський райони.
“Хіба ви не розумієте, що ніхто не зобов’язаний виконувати ці роботи безплатно? Від цих надходжень залежить зарплата людей, фахівців-землевпорядників!”, – звернувся М. П. Круглов до керівників районів в такому ключі, що стало зрозуміло: ситуацію мають виправити якнайскоріше і в подальшому тримати на особистому контролі.