Станом на сьогодні Головним управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області зарезервовано для передачі у власність учасникам антитерористичної операції 5 170 га земель державної власності сільськогосподарського призначення, з яких 5 118,6 га – для ведення особистого селянського господарства та 51,4 га – для ведення садівництва.

Найбільше масивів зарезервовано у Миколаївському – 586,49 га, Новобузькому – 529,7 га, Вознесенському – 452,64 га, Доманівському – 435,95 га та Березанському – 424,66 га районах Миколаївської області.

При цьому, на сьогоднішній день, на Миколаївщині 5176 військовослужбовців АТО вже отримали дозвільні документи на отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 9 293,43 га.

Для землевпорядної служби робота з виділення земельних ділянок для захисників України залишається одним з пріоритетних питань. Працівники Держгеокадастру завжди готові надати військовим вичерпну інформацію та допомогу у оформленні земельних ділянок.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.