У поточному році на конкурентних засадах передано в оренду 9 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа становить 333,92 га. За підсумками проведення торгів кінцева вартість оренди складає 519,67 тис. грн. Наділи розташовані на території Баштанського, Веселинівського та Врадіївського районів.

Миколаївські землевпорядники сформували перелік із 249 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Вони призначені для продажу прав оренди на них на земельних торгах.

Загальна площа земель становить 4 963,7 га. На земельних аукціонах бажаючим запропонують взяти ділянки в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на 7 років.

Фактично від продажу прав оренди земельних ділянок та сплати розстрочки за раніше продані ділянки за І квартал 2017 року до бюджетів усіх рівнів надійшли кошти в сумі 3 544,04 тис грн. З них 3,5 млн. грн. – до місцевих бюджетів.

Головним управлінням також оголошено про проведення у квітні-травні 2017 року 5 аукціонів на 22 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 650 га.

Додатково слід зазначити, що фахівцями землевпорядної служби Миколаївської області планується проведення земельних торгів у формі аукціону для продажу права оренди 7 земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення. Площа наділів – 106,6 га.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

З детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися у розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.