Упродовж І півріччя 2017 року у Миколаївській області продано органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування 7 земельних ділянок комунальної та державної власності несільськогосподарського призначення під об’єктами нерухомого майна загальною площею 7,89 га на суму 4,27 млн гривень.

На земельних торгах у формі аукціону органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування Миколаївщини продано право оренди 17 земельних ділянок загальною площею 0,68 гектара. Загальна ціна продажу річної орендної плати – майже 130 тисяч гривень. Також продано на земельних торгах 1 земельну ділянку у власність площею 0,14 га, ціна продажу яких становить 870,84 тис гривень.

Варто зауважити, що Головним управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області без залучення державних коштів проведено 11 земельних торгів у формі аукціону, на яких продано право оренди 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 861,99 гектара. Загальна ціна продажу річної орендної плати – 3,11 млн гривень.

Фактично до місцевих бюджетів Миколаївської області від продажу земельних ділянок (з урахуванням розстроченого платежу) і прав на земельні ділянки з початку 2017 року надійшли кошти в сумі 9,16 млн гривень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

З детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися у розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.