01 вересня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 р. № 747 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466».
В рамках внесених змін затверджено у новій редакції Порядок виконання підготовчих та будівельних робіт, що був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 № 466.
Звертаємо увагу, підготовчі роботи можуть виконуватися замовником за умови отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію, а також:
– подання повідомлення про початок виконання підготовчих робіт до органу державного архітектурно-будівельного контролю, крім винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень;
– реєстрації декларації про початок виконання підготовчих робіт з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень.
Виконання підготовчих робіт, у тому числі з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень, може здійснюватися на підставі зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт.
Будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію та:
– подання замовником повідомлення про початок виконання будівельних робіт – щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, які не потребують реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт або отримання дозволу на виконання будівельних робіт, відповідно до переліку об’єктів, будівництво яких здійснюється після надіслання повідомлення про початок виконання будівельних робіт;
– реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт – щодо об’єктів I-III категорії складності;
– видачі замовнику дозволу на виконання будівельних робіт – щодо об’єктів IV і V категорії складності.
Зверніть увагу, документи, що надають право на виконання підготовчих робіт, діють до моменту отримання права на виконання будівельних робіт. Документи, що надають право на виконання будівельних робіт, є чинними до завершення будівництва.