Впроваджуючи земельну реформу, – не обезземелити українського селянина, переконати власника земельного паю, що це найнадійніший капітал. На цьому наголосив 28 липня у Житомирі, під час наради з питань земельної реформи, міністр агрополітики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Це складніше завдання, ніж провести земельну реформу, ніж ввести ринок землі, бо ми повинні всі разом переконати власника земельного паю, що земля через декілька років буде дорожча в рази, що орендна плата за неї зростатиме і що це — найнадійніший капітал”, – зазначив М. Присяжнюк, звертаючись до учасників зібрання.
Урядовець переконаний, що затягування завершення земельної реформи позбавляє селянина його конституційного права розпоряджатися своїм майном.
Земля — це товар, обтяжений додатковими умовами держави. Це значить, що землю сільгосппризначення можна використовувати тільки за призначенням, обробляючи за агротехнологічним процесом і відповідаючи за родючість. І при цьому бути учасником формування продовольчої безпеки країни.
“Наше основне завдання, яке поставив Президент: при завершенні земельної реформи не обезземелити українського селянина”, – наголосив міністр агрополітики.

(Газета "Промінь", 11.08.2011 р.)