Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області пропонує ознайомитися з ключовими показниками своєї роботи за минулий тиждень.

 

Ведення земельного кадастру. Державні кадастрові реєстратори Миколаївської області за період з початку 2020 року зареєстрували 413 земельних ділянок та опрацювали 170 заяв стосовно видачі витягу із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Організація земельних торгів. З початку року Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області на земельних торгах продало прав оренди на 2 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 46,00 га на суму 267,48 тис. гривень, яка надійшла до місцевих бюджетів Миколаївщини. На січень-лютий 2020 на сайті оголошено аукціони по 15 земельним ділянкам площею 320,05 га стартова ціна лотів становить 415,0 тис. грн.

У Переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу прав на них на земельних торгах Головним управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області обліковується 582 земельні ділянки загальною площею 9634,3809 га, з яких проінвентаризованих 373 земельних ділянок площею 5595,07 га.

Державна землевпорядна експертиза. З початку 2020 року відділом державної землевпорядної експертизи було зареєстровано 24 заяви на проведення державної землевпорядної експертизи, з них 20 проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок  та  4 технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на загальну суму 857,00 грн.

Головними спеціалістами відділу було розглянуто 2 проєктні документації, на відповідність їх вимогам чинного законодавства України, встановленим нормам і правилам, для затвердження Миколаївською обласною державною адміністрацією.