Землевпорядна експертиза, Кадастр і реєстрація, Охорона земель, Підсумки тижня

Поточні питання роботи Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області за тиждень

Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області пропонує ознайомитися з ключовими показниками своєї роботи за минулий тиждень.

Ведення земельного кадастру. Державні кадастрові реєстратори Миколаївської області за тиждень з 23 по 27 березня 2020 року зареєстрували 921 земельну ділянку та опрацювали 397 заяв стосовно видачі витягу із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Державна землевпорядна експертизаЗ 23.03.2020 по 27.03.2020 відділом державної землевпорядної експертизи було зареєстровано 5 заяв на проведення державної землевпорядної експертизи, з них 4 проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та 1 технічна документація з нормативної грошової оцінки земельної ділянки на загальну суму 2658,17 грн. За результатами розгляду підготовлено та видано 5 висновків державної землевпорядної експертизи.

Державний нагляд (контроль) у сфері використання та охорони земель. Протягом 23-27 березня управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області здійснено 17 заходів державного нагляду, за результатами яких виявлено 12 порушень земельного законодавства і нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням тощо, загальною сумою 918,52 грн. Сплачено на добровільних засадах – 9 502,25 грн.