Начальник відділу у Вознесенському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Руслан Бондар та головний спеціаліст управління землеустрою та охорони земель Головного управління Наталя Макарова взяли участь у чергових спільних нарадах з представниками Управління агропромислового розвитку Миколаївської ОДА та Фонду підтримки фермерства, які відбулися 15 жовтня у Дорошівській та Вознесенській сільських радах Вознесенського району Миколаївської області.

На нарадах обговорювалися питання державної підтримки фермерства та впровадження Аграрного реєстру. Руслан Бондар поінформував фермерів громади та представників ОТГ про порядок внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру, отримання адміністративних послуг щодо  реєстрації земельних ділянок, а також про надання відомостей у формі витягів, довідок, викопіювань.

Наталя Макарова повідомила присутнім про можливість використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі згідно ст. 209 Земельного кодексу України.

Спільна нарада з представниками Управління агропромислового розвитку Миколаївської ОДА та Фонду підтримки фермерства відбулась у формі конструктивного діалогу з землевпорядниками Миколаївщини.