Миколаївська облдержадміністрація затвердила Програму вивчення стану діяльності органів виконавчої влади. Ціль — реалізація державних пріоритетів у соціально-економічному розвитку Миколаївщини. Метою є організація виконання завдань, визначених Президентом України.
Незабаром Головне управління Держкомзему у Миколаївській області прийматиме перевіряльників. Вже визначено коло питань і проблемних моментів до розгляду. По-перше, наявність заяв осіб щодо оформлення держактів на землю. По-друге, наявність рішень органів місцевого самоврядування про виділення землі. Перевірятиметься відповідність кількості техдокументацій числу виданих держактів.
Процедура виготовлення та отримання держактів на землю виділена окремо. Так само і забезпечення конституційних прав громадян на землю.
Акцент перевірки зроблено на взаємодії органів Держкомзему і громадськості. Документальні та організаційні питання розглядатимуться крізь призму інтересів людей.
Підсумки перевірки доповідатимуться Президенту України. Главою держави проголошено концепцію наближення влади до людей. Цей крок має бути актуальним і в земельній сфері також. Очікуватимемо висновків щодо підвищення ефективності органів Держкомзему.