З метою виконання Указу Президента України від 17 лютого 2001 року №101/2001 "Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформації населення" та від 01 серпня 2002 року №6832002 "Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади", щодо задоволення конституційних прав громадян на інформацію Відділом Держкомзему у місті Очаків Миколаївської області проводиться консультативна та роз’яснювальна робота по підготовці матеріалів з видачі державних актів на право власності на земельні ділянки та з підготовки матеріалів приватним підприємцям по укладанню договорів оренди земельних ділянок.
Приватним підприємцям та громадянам постійно надається методична допомога з питань регулювання земельних відносин, питань оренди, викупу та приватизації земельних ділянок. У червні 2010 року відділом надано: 35 довідок про наявність обтяжень і обмежень щодо користування земельною ділянкою та присвоєння кадастрових номерів, 18 висновків до технічних документацій із землеустрою щодо складання документу (державного акту), що посвідчує право власності на земельну ділянку та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду, 8 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
За цей же період відділом розглянуто 3 звернення громадян, з них на особистому прийомі — 3; від Головного управління Держкомзему та на доручення міського голови звернень до розгляду не надходило. Скарг та зауважень стосовно роботи відділу від громадян та підприємств міста не надходило.
Начальник відділу взяв участь:
– 04, 18, 25 червня 2010 року — у засіданні дозвільного центру;
– 11 червня 2010 року — у засіданні комісії міської ради з питань визначення недоотриманого доходу;
– 21 червня 2010 року — у засіданні постійної депутатської комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та регулювання земельних відносин;
– 23 червня 2010 року – у засіданні спільної депутатської комісії;
– 25 червня 2010 року — у засіданні сесії міської ради;
– 07, 14, 21 червня 2010 року — у апаратних нарадах міського голови з керівниками підприємств та організацій міста.