QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіНа статтю «Не довіряй землю ні сестрі, ні брату», що вийшла у номері «РП» від 25 жовтня, відповідає А.Ю. МАСЬ, головний державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель у Миколаївській області:
«Згідно з інформацією відділу Держкомзему у Братському районі, виконуючою обов’язки державного інспектора з контролю за використанням та охороною земель 24.10.11 було здійснено перевірку дотримання вимог земельного законодавства з боку ПП Спінчевської І.Б. У ході перевірки встановлено, що земельна ділянка загальною площею 4,48 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належить В.І. Колесніченку на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку, зареєстрованого 17.01.2006 за №010600900007, використовується ПП Спінчевською І.Б. на території Петропавлівської сільської ради Братського району на підставі договору оренди землі, який укладено між І.Б. Спінчевською та В.І. Колесніченком 27.08.08, зареєстрованого у Братському секторі Миколаївської регіональної філії ДП «Центр ДЗК» 24.12.10 за №041048100947, терміном на 15 років.
За результатами перевірки дотримання вимог земельного законодавства порушень з боку ПП Спінчевської І.Б. не виявлено.
Додатково інформуємо, що відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про оренду землі» зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін.
У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирішується в судовому порядку.
Враховуючи вищенаведене, з метою вирішення спірного питання запропоновано гр. В.І. Колесніченку звернутися до орендаря, а в разі його незгоди вирішити питання в судовому порядку».

(Газета "Рідне Прибужжя", 10.11.2011 р.)QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області