III Міжнародна конференція "FOSS Sea 2010" пройде з 16 по 17 вересня в місті Одесі. В рамках конференції планується Software Freedom Day, а для користувачів-початківців вільного/відкритого програмного забезпечення буде організований Install Fest.
Задача конференції — забезпечити ефективне спілкування і обмін інформацією, обговорити перспективи розвитку вільного програмного забезпечення, ініціювати нові проекти з використання ВПЗ в науці і освіті.
На конференції порушуватимуться питання, пов’язані з використанням FOSS в освітньому процесі та наукових дослідженнях, а також міграції на ВПЗ, ліцензуванням, створенням та керуванням відкритими проектами. Всі охочі запрошуються до активної участі у круглому столі на тему: "edu.root.ua – платформа для взаємозв’язку спільноти, освіти і бізнесу". З повною програмою можна ознайомитися на сайті конференції за адресою: http://www.foss-sea.org.ua/
Місце проведення офіційної частини — Велика Фізична аудиторія ОНУ імені І. І. Мечникова за адресою Пастера, 27, неофіційної — скеледром альпклубу "Одеса".
До 12 вересня учасники можуть подати свої тези доповідей, бліц-доповідей або майстер-класів в одну з секцій конференції: введення в тематику вільного/відкритого ПЗ; вільне/відкрите ПЗ в освіті і науці; рішення вільного/відкритого ПЗ для державного та громадського секторів; рішення вільного/відкритого ПЗ для бізнес-сектору; апаратні рішення на базі вільного/відкритого ПЗ; взаємодія розробників і користувачів вільного/відкритого ПЗ; взаємодія розробників і користувачів вільного/відкритого ПЗ; наукові проекти із застосуванням вільного/відкритого ПЗ; вільне/відкрите ПЗ у Web-просторі; високопродуктивні системи і кластери.
У питанні спонсорства підтримка заходу буде цікава компаніям, які бажають співробітничати з кваліфікованими фахівцями у галузі відкритих технологій, а також компаніям, які підтримують і розвивають вільне/відкрите програмне забезпечення в Україні.
Подробиці і реєстрація — на сайті www.foss-sea.org.ua.