Починаючи з січня 2013 року Регіональна торгово-промислова палата Миколаївської області започаткувала та протягом минулого року проводила семінари з юридичної тематики.
Зважаючи на зацікавленість щодо участі в таких семінарах підприємств, установ, організацій ми, починаючи з 31 січня 2014 року, практику проведення зазначених семінарів продовжиться.
На семінарах розглядатимуться проблемні питання цивільного, господарського, трудового, адміністративного та інших галузей законодавства.
Семінари будуть проводитись щомісяця, за винятком літніх місяців, по п’ятницях, в завчасно визначені дати, по чотири академічних години (дві пари по 90 хвилин кожна) з 13:00 до 16:10 в конференц-залі РТПП Миколаївської області за адресою: м.Миколаїв, вул. Потьомкінська, 41, 3-й поверх.
Вартість участі одного учасника у одному семінарі не зросла і складатиме 240 (двісті сорок) гривень, в тому числі ПДВ 40 (сорок) гривень.
Пропонуються для ознайомлення теми зазначених семінарів з визначенням конкретної дати їх проведення, зразок заявки на участь у семінарі та проект договору щодо участі у семінарі.
За додатковою інформацією звертатися за тел. (0512)473377, 0675186882, E-mail: vyevchenko@tpp.mksat.net (начальник договірно-правового відділу Регіональної торгово-промислової палати Євченко Володимир Олександрович).

Теми семінарів з правового навчання, що проводитимуться у 2014 році Регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області для підприємств, установ, організацій

31 січня 2014 року

1. Проблемні питання укладання колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях. Рекомендації фахівця.
2. Транспортно-експедиційне обслуговування вантажів (проблемні питання неналежного виконання експедитором своїх обов’язків). З досвіду роботи адвоката.
28 лютого 2014 року

1. Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Поради професіонала.
2. Особливості укладення та виконання договорів вантажних перевезень залізничним, автомобільним та морським транспортом. З досвіду роботи юриста.

28 березня 2014 року

1. Правове регулювання відносин спадкування. З досвіду роботи висококваліфікованого юриста.
2. Проблемні питання, пов’язані з непередбачуваним збільшенням обсягу робіт, здорожінням матеріалів та комплектуючих. Правове регулювання та судова практика. З досвіду адвокатської практики.

25 квітня 2014 року

1. Правове регулювання захисту прав споживачів. Як забезпечити їх реалізацію. Погляд фахівця за результатами багаторічної практики.
2. Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів: законодавство та судова практика. З досвіду багаторічної юридичної практики у сфері страхової діяльності.

30 травня 2014 року

1. Проблемні питання реалізації норм чинного законодавства України про державні закупівлі. Погляд висококваліфікованого фахівця за результатами багаторічного узагальнення та аналізу практики проведення державних закупівель.
2. Проблемні питання реалізації норм чинного законодавства України про державні закупівлі. Погляд висококваліфікованого фахівця за результатами багаторічного узагальнення та аналізу практики проведення державних закупівель.
26 вересня 2014 року

1. Актуальні питання притягнення до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень. Роз’яснення фахівця.
2. Банківське кредитування: співвідношення правового регулювання та договору. Практичні питання.

31 жовтня 2014 року

1. Органи державної влади, місцевого самоврядування та їх взаємовідносини з підприємствами, установами, організаціями. Як правильно враховувати компетенцію (обсяг повноважень) органів влади та самоврядування при взаємодії з ними. В якому випадку до кого звертатися.
2. Органи державної влади, місцевого самоврядування та їх взаємовідносини з підприємствами, установами, організаціями. Як правильно враховувати компетенцію (обсяг повноважень) органів влади та самоврядування при взаємодії з ними. В якому випадку до кого звертатися.

28 листопада 2014 року

1. Реформування системи надання адміністративних послуг. Переваги для суб’єктів господарювання. Як ними раціонально скористатися. Роз’яснення фахівця.
2. Недостача, розкрадання, недбалість, зловживання. Як правильно діяти посадовим особам підприємства у випадку виявлення таких діянь на підприємстві.

12 грудня 2014 року

1. Актуальні питання порядку розроблення та затвердження посадових інструкцій працівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності (зміст і форма). Погляд фахівця.
2. Свобода договору: межі дозволеного. Судова практика. Погляд адвоката за результатами багаторічної практики.

Резервні теми
1.Правове регулювання стягнення моральної (немайнової) шкоди в процесі підприємницької діяльності. Рекомендації керівника юридичної фірми.
2. Проблемні питання правового регулювання та стягнення штрафних санкцій, завданої шкоди, відсотків за використання грошових коштів. З практики правозастосування.
3. Реалізація майна боржника з прилюдних торгів (правові аспекти, протидія зловживанню з боку стягувача та інших осіб). З досвіду роботи адвоката.
4. Проблемні питання продажу власної продукції (товару) на умовах відстрочення платежу «під реалізацію». З досвіду роботи адвоката.
5. Взаємодія підприємства, установи, організації з органами державної виконавчої служби в процесі примусового виконання рішень державних органів. Рекомендації фахівця за результатами узагальнення юридичної практики.
6. Правове регулювання забезпечення зайнятості вивільнюваних працівників. Роз’яснення фахівця.
7. Правове регулювання укладання та виконання правочинів в мережі Інтернет.
8. Кримінальна відповідальність за злочини у сфері господарської діяльності. Права підприємства в кримінальному процесі. Як правильно їх реалізувати.