Центр суперкомп’ютерних обчислень і вільного програмного забезпечення ІІ ОНУ ім. І.І. Мечникова спільно з компанією RootUA Media знову збирає всіх, для кого важливі відкриті і вільні IT-технології, на IV Міжнародну конференцію розробників і користувачів вільного програмного забезпечення FOSS Sea 2011.
Захід пройде в місті Одесі з 16 по 18 вересня. Офіційна частина проводитиметься у Великій фізичній аудиторії ОНУ ім. І.І. Мечникова (вул. Пастера, 27), неофіційна – на НТБ «Скеледром».
Програма конференції складається з трьох секцій: «Вільне програмне забезпечення в наукових дослідженнях», «FOSS-рішення для бізнесу» та «FOSS в суперкомп’ютерних технологіях». У рамках цих секцій буде прочитано понад 15 доповідей, які розкриють технічні сторони розробки, а також продемонструють на прикладах застосування тих чи інших програмних пакетів і відкритих технологій для вирішення різних наукових завдань або розробки бізнес-рішень базуються на вільному програмному забезпеченні.
Провідні фахівці галузі представлять такі доповіді: «FOSS та GRID-технології в дослідженнях димової плазми», «Застосування SCILAB для оптимізації інтелектуальної мережі SMART GRID», «Використання вільного ПЗ Salome, OpenFOAM і ParaView для візуалізації течії рідини в каналах складної форми», «Вільні математичні програми», « Моніторинг Linux/FreeBSD серверів», «FOSS-рішення для забезпечення доступності БД за допомогою реплікації», «Про застосування вільного ПЗ в комбінації з СУБД Оracle в проектах з розробки вертикальних ЕRP-рішень для малого бізнесу», «Рішення на OpenSCADA», «sK1 Project: Перезавантаження», «Введення в розподілені обчислення» тощо.
Нововведенням конференції цього року стане виставка, в рамках якої візьмуть участь провідні FOSS-проекти українського та міжнародного рівня. Очікуються стенди таких проектів як Mozilla Ukraine, sK1 Project, OpenSCADA, IceB, Ubuntu RU, UA Linux, журнал «Системний Адміністратор», журнал UserAndLINUX, газета FOSS News та інших.
Як і торік, конференція приурочена до святкування Software Freedom Day. Планується організація демо-зон, і, по можливості, внесення в програму різноманітних цікавих культурних заходів.
Участь у конференції БЕЗКОШТОВНЕ.
Всі бажаючі представити свій проект на виставці або виступити з доповіддю можуть подати заявку до оргкомітету до 9 вересня включно.
Пройти реєстрацію або отримати більш детальну інформацію про конференцію можна на сайті: http://www.foss-sea.org.ua

FOSS Sea в соціальних мережах:
www.linkedin.com/groups/FOSS-Sea-4069598
twitter.com / FOSS_Sea Хештег: # FOSS_Sea
www.facebook.com/pages/FOSS-Sea/243747542334701
vkontakte.ru / foss_sea

З питань звертайтеся до Дмитра Сподарця – координатора конференції:
icq: 259980; jabber: m31@jabber.od.ua; skype: m31-rootua;
tel: +38 (063) 735-35-26, +38 (048) 735-35-26, +38 (050) 391-28-70;
e-mail: m31@root-ua.com.