Територіальні органи Держгеокадастру та органи місцевого самоврядування у Миколаївській області продовжують розгляд звернень учасників АТО про надання землі. Отримати земельні ділянки на території області виявили бажання 5 737 військових. На сьогоднішній день землевпорядники вже задовольнили 3 150 заяв та надали учасникам АТО дозволи на розробку проектів землеустрою. Військові отримають у власність землі загальною площею 4 449,36 гектара. Інші заяви знаходяться на стадії розгляду.
Найбільшу кількість земельних ділянок відведуть для особистого селянського господарства. Під ці потреби військові отримають 3150 наділів (72% від виданих дозволів) площею 4 354,54 гектара. Для будівництва житлового будинку та господарських споруд учасники АТО використають 847 ділянок (майже 27% від усіх дозволів) площею 91,3 гектара. Ще 32 наділи (1%) площею 3,52 га призначені для ведення садівництва.
Землевпорядники Миколаївщини сформували резерв земельних масивів, що можуть бути надані учасникам АТО. У області для потреб військових визначили 2 619,9 га земель. Більшість ділянок (97,6%) – це землі сільськогосподарського призначення. Військовослужбовці можуть ознайомитись із матеріалами про вільні наділи у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.