За сім місяців поточного року землевпорядники області надали 46 330 адмінпослуг, з яких на безоплатній основі – 28 729 (або 62%). Також фахівці землевпорядної служби Миколаївщини надали 17 601 платну адміністративну послугу, за які нарахована плата у сумі 964,103 тис. гривень, що надійшли до загального фонду державного бюджету.
Найчастіше до землевпорядної служби звертаються з приводу надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку – 16 607 запитів, що становить 94% від загальної кількості.
Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (9 257), проведення державної реєстрації земельної ділянки (7 858), а також надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та їх форми власності (5 118) – найпоширеніші послуги на безоплатній основі.
В.о. начальника землевпорядної служби області Наталя Ільчанінова зазначила, що надання якісних послуг – одна із головних задач роботи органів земельних ресурсів. Фахівці намагаються побудувати роботу так, щоб громадяни могли максимально оперативно отримати необхідні їм відомості, а єдині центри з надання таких послуг суттєво спрощують саму процедуру.