11 вересня в.о. начальника землевпорядної служби Миколаївщини Наталія Ільчанінова вручила дев’ять відповідних наказів військовослужбовцям з числа 419 затверджених з початку роботи Головного управління Держгеокадастру (03.07.2015).
Воїнам-учасникам антитерористичної операції та їх рідним вручили накази про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою
Захисників, які наразі перебувають у зоні проведення АТО, представляли рідні та близькі. Земельні ділянки, які чекають на повернення своїх власників до рідних осель, розташовані на території Арбузинського, Баштанського, Березанського, Вознесенського, Миколаївського, Новоодеського та Новобузького районів.
Воїнам-учасникам антитерористичної операції та їх рідним вручили накази про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою
Нагадуємо, що наразі, якщо заявник не має змоги особисто отримати копію наказу, це можуть зробити ті особи, представництво яких оформлено у порядку, передбаченому законодавством України.
Керівник землевпорядної служби області подякувала присутнім воїнам за мужність та відвагу, а також за розуміння тих проблем, які можуть виникнути під час оформлення пакету необхідної документації.
«Ми намагаємося розглядати заяви на отримання земельних ділянок якнайшвидше. Але не завжди все залежить лише від спеціалістів Держгеокадастру. Кожен з вас, як громадян України, має ряд прав. Це стосується і земельних питань. В той же час є ряд обов’язків та вимог, з якими не кожен ознайомлений. Тож фахівці Головного управління та його територіальних представництв проводять широку роз’яснювальну роботу щодо усіх аспектів, які цікавлять громадськість», – зауважила Наталія Ільчанінова. – «Кожен бажаючий може ознайомитися на нашому сайті, інформаційних стендах з порядком отримання земельних наділів різного цільового призначення. Ми сформували також перелік земельних масивів, зарезервованих саме для учасників АТО. При проведенні цих робіт враховуються не лише побажання, але й об’єктивні фактори».
Керівництво Головного управління тримає питання першочергового надання земель учасникам АТО на особистому контролі.