З початку запровадження ініціативи про безкоштовне забезпечення учасників АТО земельними ділянками на Миколаївщині землевпорядники надали військовослужбовцям 1 403 дозволи на розробку проектів землеустрою на 1 993 земельні ділянки площею 2,6 тис. га.
Всього до територіальних органів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування Миколаївської області військовослужбовці направили 3736 заяв на отримання у власність земельних ділянок. Землі учасники АТО планують використати для індивідуального будівництва та ведення особистого селянського господарства. Найбільше звернень надійшло у Миколаївському (220), Первомайському (213), Вознесенському (152) районах та у місті Миколаїв (1767).
На сьогодні заявники Миколаївщини отримали 231 ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 433,69 га, та 139 ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків площею 13,8 гектарів.
«Землевпорядники області продовжують проводити активну роботу з пошуку вільних земельних масивів для передачі у власність військовослужбовцям та їх родинам. Заяви від учасників АТО розглядаються у першочерговому порядку. Ми намагаємося враховувати усі потреби військовослужбовців, що звертаються за допомогою», – наголосила в.о. начальника землевпорядної служби у Миколаївській області Наталя Ільчанінова.