У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів Головного управління, а також керівники управлінь та відділів Держземагентства у містах і районах області. До порядку денного внесено питання підсумків минулорічної діяльності органів земельної сфери та кадрова політика землевпорядної служби області.
Відкриваючи засідання, начальник Головного управління А. М. Мальований озвучив звернення голови Держземагентства С. М. Тимченка з приводу останніх соціально-політичних подій в країні. “Непроста ситуація в державі потребує від нас простого реагування. Ми й надалі виконуємо свої посадові обов’язки, здійснюємо функції держави у земельних відносинах. Водночас, пріоритетом залишається здоров’я наших співробітників, збереженість матеріальних активів, архівів документації. Тому в разі загострення ситуації, співробітники мають евакуюватися, подбавши про належне опечатування приміщень”, – прокоментував документ Андрій Миколайович у світлі подій, що вже мали місце у смт Врадіївка та місті Первомайську.
Серед пріоритетів роботи — участь у нарадах з підготовки та проведення весняно-польових робіт, завершення інвентаризації сільськогосподарських земель. Також стоїть питання активізації надання адміністративних послуг: реєстрації земельних ділянок, надання витягів та розгляд звернень громадян.
Крім того, на цей рік заплановано інвентаризацію земель на площі 26,0 тис. га. До земельних торгів підготували 9 земельних ділянок. У територіальних органах Держземагентства працюють 63 реєстратори. Серед проблем — наявність заборгованість за проведену нормативно-грошову оцінку земель у сумі 437 тис. грн. А це — зарплати працівників державного підприємства “Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”.
Також підкреслено необхідність проведення спільної розширеної наради з фахівцями реєстраційної служби. Адже питань, що вимагають спільного втручання, накопичилося чимало. Узгоджений погляд на законодавчі нюанси дасть відповідний поштовх у вирішенні проблем, – підсумував керівник обласної землевпорядної служби.