В Миколаївській ОДА відбулася перша робоча зустріч керівника області Миколи Романчука з начальниками управлінь Держземагентства районів області. В заході також взяли участь підприємці та керівники установ, що займаються земельними питаннями.
Головним чином, зустріч була присвячена знайомству голови ОДА з усіма керівниками управлінь і підприємств, а також розстановці основних завдань на майбутнє.
– Я провів уже кілька нарад на цьому тижні і практика показала, що не така проста ситуація в нашому Миколаївському регіоні. У чому вона полягає? У тому, що практично у всіх сферах діяльності існує корупція, – зазначив керівник Миколаївщини. – Корупції в земельних питаннях слід негайно покласти край.
Микола Павлович звернувся до всіх з пропозицією чесної співпраці. Адже зараз відомо дуже багато випадків махінацій із землею. Він зазначив, що корупцію потрібно викорінити і працювати прозоро.
На зустрічі також були присутні заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Володимир Луста, начальник Головного управління Держземагентства у Миколаївській області Андрій Мальований та інші.
Кожен з виступаючих намагався донести до керівників управлінь: сьогодні, коли прийшла нова влада, не буде поборів і хабарництва в їх роботі. Всі повинні звикнути жити чесно.
Начальник Головного управління Держземагентства у Миколаївській області Андрій Мальований зазначив: “Ті стереотипи, які були раніше, необхідно викоренити”. Також він закликав більше звертати увагу на звичайних громадян. Вони щодня потребують допомоги з різних питань, пов’язаних із землею.
– Не потрібно знущатися над людьми і змушувати їх ходити по колу. Треба всіляко допомагати. Брати на себе відповідальність. Не просто робити свою роботу, а й надати необхідну проектну і технічну документацію. Земельне законодавство дуже складне. Та й не повинні дідусі й бабусі бути фахівцями. Це зобов’язані робити відповідні люди, – зазначив виступаючий.