Відділ вживає вичерпних заходів щодо реалізації права на безоплатне одержання земельних ділянок у власність військовослужбовцями, які виконують завдання по здійсненню антитерористичної операції. В межах Врадіївщини громадяни цієї категорії подали 34 заяви на отримання земельних ділянок.
Головне управління Держземагентства у Миколаївській області:
– видало 24 накази щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО загальною площею 46,15 га;
– затвердило проекти землеустрою та надали у власність земельні ділянки 7 військовослужбовцям, які беруть (брали) участь у виконанні завдань по здійсненню антитерористичної операції.
Виділення земельних ділянок учасникам АТО визначене як один із ключових пріоритетів працівникам відділу та знаходиться на особистому контролі його начальника.
Спеціалісти відділу проводять роботу з наповнення державного фонду документації із землеустрою. За станом на 01.06.2015 внесено до реєстру 5765 документацій із землеустрою.
З 01 січня 2015 року здійснено прийом та подання до Головного управління Держземагентства у Миколаївській області сформованих пакетів клопотань з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у власність або користування (на без конкурентних засадах) для всіх потреб громадянам на території Врадіївського району Миколаївської області, разом з картографічними матеріалами та інформаційними довідками у кількості 99 штук.
Постійно проводиться робота з розгляду звернень громадян, юридичних осіб, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та надаються роз’яснення з питань, що належать до компетенції відділу. Керівництво відділу згідно із затвердженими графіками проводить особисті та виїзні прийоми громадян.
Надано 1426 адміністративних послуг через центр надання адміністративних послуг у Врадіївському районі, них:
– державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з державного земельного кадастру – 458 послуг;
– внесення до ДЗК відомостей (змін до них) про земельну ділянку – 10 послуг;
– виправлення технічної помилки у відомостях ДЗК, допущеної органом, що здійснює його ведення, з видачею витягу – 21 послуга;
– надання відомостей з ДЗК у формі витягу з ДЗК про земельну ділянку – 422 послуги;
– видача довідки про наявність та розмір земельної частки (паю), наявність у ДЗК відомостей про одержання у власність земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації за певним видом її цільового призначення (використання) – 10 послуг;
– видача довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями – 328 послуг;
– видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки – 177 послуг.
За станом на 01.06.2015 року відділ надав 69 висновків про погодження документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок.