11 жовтня 2013 року під головуванням голови Єланецької райдержадміністрації Добровольського А.В., за участю заступника голови райдержадміністрації Зайзбурга О.А., начльника Відділу Держземагентства в Єланецькому районі Філіпської В.В., начальника управління АПР Олексіної О.І., начальника фінансового управління Зайзбург І.П., головного спеціаліста з юридичних питань апарату РДА Пустової Ю.В. в приміщенні райдержадміністрації проведено нараду з сільськими, селищним головами, землевпорядниками та секретарями сільських рад.
Відділ Держземагентства у Єланецькому районі Миколаївської області інформує
На нараді виступила Філіпська В.В. , яка доповіла, що початку 2013 року набрали чинності ряд законодавчих актів, якими були внесені значні зміни до земельного законодавства Зокрема, до Земельного Кодексу України, Закону України «Про землеустрій», набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI з 01.01.2013 та ін. нормативно-правових актів.
Відділ Держземагентства у Єланецькому районі Миколаївської області інформує
Оремо висвітлено питання, щодо набрання чинності з 1 січня 2013 року Закону України «Про Державний земельний кадастр». Доведено до відома присутніх, що Національна кадастрова система функціонує у штатному режимі. Відтепер реєстрація землі та прав власності на неї розділена між двома відомствами Держземагентством України та Укрдержреєстром.
Завдяки автоматизованій Національній кадастровій системі державна реєстрація земельних ділянок відбувається в кілька разів швидше. Система повністю автоматизована, кожна дія реєструється і відстежується.
Відділ Держземагентства у Єланецькому районі Миколаївської області інформує
Держземагентство України з початку 2013 року відкрило вільний доступ до публічної кадастрової карти. Інформація про земельні ділянки в межах України – в он-лайн режимі на oфіційному веб-сайті Держземагентства.
Про порядок реєстрації земельних ділянок доповіла державний кадастровий реєстратор Відділу Держземагентства в Єланецькому районі Петченко С.О.