З метою виконання Указу Президента України від 17 лютого 2001 р. №101/2001 “Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформації населення” та від 01 серпня 2002 р. №683/2002 “Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади щодо задоволення конституційних прав громадян на інформацію Відділом Держкомзему у місті Очаків Миколаївської області проводиться консультативна та роз’яснювальна робота по підготовці матеріалів з видачі державних актів на право власності на земельні ділянки та з підготовки матеріалів приватним підприємцям по укладанню договорів оренди земельних ділянок.
Приватним підприємцям та громадянам постійно надається методична допомога з питань регулювання земельних відносин, питань оренди, викупу та приватизації земельних ділянок. У березні 2011 р. відділом надано: 40 довідок про наявність обтяжень і обмежень щодо користування земельною ділянкою та присвоєння кадастрових номерів, 19 – висновків до технічних документацій із
землеустрою щодо складання документу (державного акту), що посвідчує право власності на земельну ділянку, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду та умов відведення до проекту землеустрою, щодо відведення земельних ділянок в оренду; 3 витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
За звітний період відділом розглянуто — 9 звернень громадян, з них на особистому прийомі — 4; на доручення Головного управління – 1, на доручення міського голови звернень до розгляду не надходило. Скарг та зауважень стосовно роботи відділу від громадян та підприємств міста не надходило.
Начальником відділу взято участь:
18 квітня — у засіданні комісії міськвиконкому з питань визначення недоотриманого доходу
19 квітня — у засіданні постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони навколишнього середовища та регулювання земельних відносин
27 квітня — у засіданні загальної депутатської комісії
29 квітня — у засіданні сесії міської ради
01, 08, 22 квітня – участь у засіданні дозвільного центру
04, 11, 18 квітня — участь у апаратних нарадах міського голови з керівниками підприємств та організацій міста.