Дуже часто від мешканців району ми чуємо багато нарікань стосовно організації роботи районного управління земельних ресурсів. Для того, щоб з’ясувати, у чому ж саме полягає проблема, ми вирішили звернутися за роз’ясненнями до начальника відділу Держкомзему у Жовтневому районі Сергія Готовського
– Послуги, які на сьогоднішній день надаються відділом Держкомзему для населення, визначені Постановою Кабінету Міністрів і їх спектр послуг дуже широкий, тому перераховувати їх, на мій погляд, не дуже доцільно. Кожен охочий може прийти до відділу у зручний час і йому нададуть увесь перелік послуг. Жовтневий район займає за площею доволі велику територію в області: на ній розташовано 22 тис. земельних ділянок для садових товариств, 24 тисячі присадибних ділянок, 13287 земельних ділянок для ведення товарно-сільськогосподарського виробництва, близько 700 ділянок для ведення фермерського господарства і так далі. І для оформлення документації на кожну з цих ділянок потрібен час. На сьогоднішній день усі заяви та відповідна документація формується за допомогою комп’ютерної техніки, вся інформація опрацьовується відповідною програмою. І порушити процедуру оформлення документів ми не можемо. Для оформлення однієї земельної ділянки потрібно витратити близько 30 хвилин, тому й виникають черги.
У Держкомземі Жовтневого району із 12 чоловік за штатним розписом працює всього 6. І можливо саме тому у його коридорах збирається багато громадян, які хочуть отримати послуги від відповідної служби. Але, не рахуючись зі своїми особистими справами, ці держслужбовці роблять все можливе задля того, щоб надати свої послуги якісно і в оптимальні строки. А від мешканців району потрібно просто порозуміння і терпіння.

Юлія Яковлєва

(Газета "Вісник Жовтневщини", 25.02.2012 р.)