20 серпня в адмінбудівлі відбулася зустріч першого заступника, виконувача функцій та повноважень голови райдержадміністрації С.В. Солодаєва з учасниками АТО, їх рідними та близькими. Зустріч була обумовлена необхідністю обговорити питання реалізації прогарами соціальної підтримки військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність держави на сході України. Мова йшла про порядок отримання на безоплатній основі у приватну власність земельних ділянок різного цільового призначення.
Анонсовані питання висвітлила в.о. начальника управління Держкомзему Н.В. Безкровна, яка зазначила, що військовослужбовці Збройних Сил України, які захищають національні інтереси та виконують завдання по здійсненню АТО, мають право на безоплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності в межах норм, визначених законодавством. Цільове призначення землі може бути різним — для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.
Для безоплатного отримання земельної ділянки у власність військовослужбовцям або членам їх сімей необхідно зібрати пакет документів, визначений законодавством. Виготовлення правоустановчих документів на земельну ділянку обійдеться в певну суму коштів. Можливо з часом ця процедура взагалі стане безкоштовною. Громадянам надається право самостійно обирати цільове призначення такої земельної ділянки, вказавши відповідну інформацію в заяві. Крім того, військовослужбовці мають можливість обирати місце розташування земельної ділянки (в місті чи в селах Вознесенського району).
За словами С.В. Солодаєва, військовослужбовцям та членам їх сімей на основі програми “Турбота” буде надано фінансова допомога у розмірі 500 грн кожному. При можливості додаткові кошти сім’ям військовослужбовців надасть і Громадська спілка агровиробників району.
Для отримання детальної інформації про порядок процедури та особливостей виділення військовослужбовцям земельних ділянок, необхідно звертатися до Відділу Держземагентства у Вознесенському районі.

Іра Борсук
(Газета "Вісті Вознесенщини", 28.08.2014 р.)