Курси підвищення кваліфікації відбулися на базі регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області. 36-годинна програма “Завдання та механізми реалізації державної екологічної земельної політики в сучасних умовах” тривала 28-30 березня.
Розглянуто поняття, функції, земельно-процесуальні відносини у сфері земельного кадастру та землеустрою. Обговорено організаційно-правові заходи завершення земельної реформи. Жваву дискусію викликали перспективи удосконалення інституційного забезпечення ринкового обігу земель в контексті опрацювання його нормативно-правової бази.
Значний інтерес викликали особливості розробки проектів землеустрою щодо формування в межах територій місцевого самоврядування і господарюючих суб’єктів сівозмін та встановлення екологічних обмежень землекористування. Організатори курсів детально зупинилися на змісті та землевпорядних процедурах формування екологічної мережі на регіональному рівні. Наостанок проаналізовано основи еколого-економічного управління землекористуванням.
Зайняття проводилися експертами і науковцями Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління. Курси організовано в рамках бюджетного фінансування.

Учасники навчання отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації

Учасники навчання отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації