Проти голови одного з фермерських господарств Очаківщини порушено карну справу. Правоохоронцями встановлено факт зловживання службовим становищем та службової підробки.
Голова фермерського господарства, достовірно знаючи про відсутність належних родинних зв’язків з громадянином Т., внесла до офіційного документу – Статуту фермерського господарства – явно неправдиві дані.
Надалі, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах громадянки Т. вжила заходів для неправомірного отримання нею у власність земельної ділянки. Площа наданих угідь становила 11,17 га. Її нормативна грошова оцінка дорівнювала близько 91 тис.грн.
Незаконними діями голови фермерського господарства «С» завдані тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам у сфері земельних відносин.
Досудове слідство кримінальної справи завершено. Її матеріали з обвинувальним висновком направлено до суду. З метою відшкодування завданих державі збитків до суду також подано позов про скасування відповідного державного акта та повернення у державну власність отриманої земельної ділянки.
Нагадуємо:-згідно із ст. 14 Конституції України, земля є основним національним багатством. Тому вона перебуває під особливою охороною держави.