Науково-виробничий журнал "Вісник геодезії та картографії"Це видання публікує оригінальні матеріали, які містять результати досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених і виробничників сфери геодезії, картографії, фотограмметрії, дистанційного зондування, земельного та містобудівного кадастрів, геоінформаційних систем, функціонування національної інфраструктури геопросторових даних, побудови мережі пунктів супутникових спостережень для визначення координат об’єктів, встановлення і визначення систем координат, загальнодержавного топографічного і тематичного картографування ,землевпорядкування тощо.
Зокрема, в постійній рубриці «Геодезія» публікуються статті з упровадження Державної геодезичної референційної системи координат УСК-2000, її зв’язку з іншими системами, зокрема з місцевими системами координат; використання глобальних навігаційних супутникових систем визначення координат об’єктів місцевості; геодезичні роботи для забезпечення землевпорядної та містобудівної діяльності тощо.
Питання сучасного картографування території України, її регіонів розглядаються в рубриці «Картографія», а в історичному розрізі – у рубриці «Історіографія і персоналії».
У рубриці «Фотограмметрія і дистанційне зондування» публікуються статті з проведенням аерофототопографічних знімань та ДЗЗ для оновлення і створення нових картографічних видань.
У рубриці «Геоінформатика і кадастр» висвітлюються сучасні теоретичні напрацювання у сфері геоінформаційних систем та практично їх упровадження, у тому числі для створення та ведення різних кадастрів, тощо.
Прийнято рішення про затвердження в часописі нової рубрики «Запитання – відповідь», де на запитання читачів з профілю видання відповідатимуть фахівці топографо-геодезичної, картографічної, кадаструвальної, землевпорядної та містобудівної справи, юристи і правники, обізнані з відповідними проблемами.
Передплату журналу можна оформити у всіх поштових відділеннях, а також у передплатних агенціях – передплатний індекс 89099. Вартість річної передплати – 360 грн. Адреса редакції журналу: вул. Червоноармійська, 69, Науково-дослідний інститут геодезії та картографії, м. Київ, 03150 (рахунок–фактуру можна знайти за адресою http://gki.com.ua/tpl/icons/Rahunok-faktura2013.pdf