Мораторій на продаж іноземцям земель сільськогосподарського призначення скасовується. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі на зустрічі з експертами, відповідаючи на запитання керівника Асоціації реформ Грузії, екс-заступника міністра закордонних справ Грузії Сергі Капанадзе.
Зокрема, Капанадзе поцікавився, наскільки ув’язується заборона на продаж іноземцям земель із залученням інвестицій в країну.
За заявою Бідзіна Іванішвілі, 24 вересня він зустрічався з міністром економіки та сталого розвитку та іншими представниками економічної команди. Було прийнято рішення скасувати мораторій. «… Найближчим часом це рішення буде опубліковано … Чим більше буде обмежень в економіці, тим менш вільним буде ринок. Це заважає розвитку економіки та притоку інвестицій », – зазначив прем’єр.
Як відомо, парламент Грузії в ході весняної сесії прийняв закон, згідно з яким до 31 грудня 2014 року оголошено мораторій на передачу у власність земель сільськогосподарського призначення іноземцям та юридичним особам, зареєстрованим за кордоном, а також юридичним особам, заснованих в Грузії іноземними громадянами.