Голова Держкомпідприємництва Бродський звинуватив керівництво Держкомзему у поганій роботі зі спрощення видачі земельних документів. Держкомзем заявив, що через ідеї Бродського держава втратить контроль над земельними відносинами.
Держкомзем вважає безпідставними звинувачення Держкомпідприємництва у неналежному виконанні роботи зі скорочення кількості дозвільних документів та видів робіт (послуг), які вимагають видачу ліцензій.
Як повідомила прес-служба Держкомзему, Держкомпідприємництво під виглядом здійснення дерегуляції бізнесу при виконанні землевпорядних та землеоціночних робіт, спекулюючи необхідністю постійного спрощення дозвільних механізмів у земельній галузі, створює умови для втрати державою контролю у сфері земельних відносин, робить неможливим гарантування прав громадян на землю, передбачених Конституцією.
Всі вимоги відповідають закону.
При цьому Держкомзем підкреслює, що близько десяти разів інформував Держкомпідприємництво про те, що всі документи, які стосуються земельних відносин, окрім дозволу на зняття родючого шару ґрунту, не є документами дозвільного характеру, а носять проміжний і узгоджувальний характер і не дають права на здійснення госпдіяльності. При цьому всі види ліцензійних робіт із землеустрою та землеоцінки відповідають функціональним видам відповідної документації, визначеним прямими нормами законів.
"Водночас, не бажаючи загострювати міжвідомчі взаємини і сподіваючись на конструктивне співробітництво, Держкомзем погодився зменшити кількість видів робіт, які підпадають під сферу ліцензування з 30 до 10 шляхом їх функціонального об’єднання", – повідомляється у прес-релізі.
У прес-релізі відзначено, що Держкомзем неодноразово звертався до Держкомпідприємництва з пропозицією врегулювати проблемні, на думки голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, питання. Однак Держкомзем не отримав відповідей на свої звернення.

(За матеріалами газети "Реклама на село")