Мільйони гектарів землі, які належить державі, використовуються нераціонально.
Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства навести порядок у цій сфері.
“Коли в тіні – мільйони гектарів землі, це неприпустимо”, – сказав він на колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в четвер.
За словами прем’єра, мільйони гектарів землі залишаються неінвентаризованими. Цю землю хтось використовує і отримує прибуток, тоді як держава не бачить цих коштів.
На даний час держава оперує близько 4 млн га землі, проте з усіх площ, що знаходяться в розпорядженні Мінагрополітики, інвентаризовано близько 10%.
Щорічно держава втрачає 2-3 млрд грн. тільки від нераціонрального використання земель сільськогосподарського призначення.
Прем’єр-міністр додав, що земельними ресурсами розпоряджаються і різні академії. Водночас, уряд змушений шукати гроші на їх утримання.
А.Яценюк доручив віце-прем’єр-міністру Геннадію Зубко до найближчого парламентського засідання підготувати дані про те, які державні органи розпоряджаються земельними ресурсами.