Головне управління Держкомзему у Миколаївській області, як державний орган при виконанні належних до його компетенції завдань проводить відповідну роботу, спрямовану на боротьбу з корупцією, для посилення контролю за відкритістю і прозорістю в роботі територіальних органів Держкомзему, усунення причин та умов, що сприяють учиненню корупційних діянь, інших правопорушень, пов’язаних із корупцією.
В лютому 2011 року контрольно-ревізійним сектором Головного управління Держкомзему у Миколаївській області семінарів, занять, лекцій, круглих столів з питань запобігання та протидії корупції в Головному управлінні Держкомзему у Миколаївській області не проводились.
В управліннях (відділах) Держкомзему у містах і районах Миколаївської області проведено 11 семінарів, занять, лекцій, круглих столів з питань запобігання та протидії корупції.
За цей же період питання дотримання та виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" та інших нормативно-правових актів антикорупційного спрямування на засіданнях колегій Головного управління Держкомзему у Миколаївській області розглядалося на Колегії Головного управління Держкомзему у Миколаївській області від 02.02.2011 року "Про результати роботи Головного управління Держкомзему у Миколаївській області у 2010 році" та "Про відзначення найкращих працівників органів земельних ресурсів з нагоди святкування професійного свята – Дня землевпорядника".
Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області та управліннями (відділами) Держкомзему у містах і районах Миколаївської області питання профілактики корупції у сфері органів системи Держкомзему в ефірних мас-медіа (телебачення, радіо) протягом лютого 2011 року не порушувалися.
В лютому 2011 року Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області питання профілактики корупції у сфері органів системи Головним управлінням Держкомзему у друкованих засобах масової інформації (пресі) питання профілактики корупції не порушувалися.
Зазначені питання в лютому 2011 року підіймалися в друкованих виданнях Відділом Держкомзему у Врадіївському районі Миколаївської області.
У глобальній комп’ютерній мережі Інтернет на офіційному веб-сайті порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській області у розділі "Запобігання корупції" в лютому 2011 публікувалися:
1) Наказ Головного управління Держкомзему у Миколаївській області від 21.02.2011 №20-в "Про виконання наказу Держкомзему від 11.01.2011 №6 «Про затвердження заходів щодо попередження та профілактики корупційних діянь в центральному апараті Держкомзему та територіальних органах на 2011 рік»";
2) "План заходів щодо попередження та профілактики корупційних діянь в апараті Головного управління, управліннях (відділах) Держкомзему у містах і районах Миколаївської області на 2011 рік".
За цей же період Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області та територіальними органами Держкомзему матеріали про факти корупційних правопорушень до правоохоронних органів не передавалось.
Перебування на державній службі за лютий 2011 року в Головному управлінні Держкомзему у Миколаївській області та територіальних органах Держкомзему не припинялося, до дисциплінарної відповідальності не притягувались.
В лютому 2011 року перевірок або службових розслідувань щодо запобігання корупції не проводилось.
Під час антикорупційної (юридичної) експертизи нормативно-правових актів, а також їх проектів, корупційних ризиків не виявлено.
В зв’язку з відсутністю в Головному управлінні корупційних правопорушень визначити коефіцієнт ефективності роботи підрозділу неможливо.