25 вересня відбулося розширене засідання колегії Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Це перший подібний захід, проведений під головуванням нового керівника обласної землевпорядної служби Наталі Ільчанінової.
Колегія Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області 25  вересня 2015 року
Всього в рамках колегії було розглянуто шість питань: підсумки діяльності обласного та районних управлінь з початку року, відкриття поземельних книг, інвентаризація земель, звернення громадян, забезпечення наділами учасників антитерористичної операції, продаж прав оренди земель сільгосппризначення.
Колегія Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області 25 вересня 2015 року
Наталя Ільчанінова відзначила, що значний потенціал місцевих органів Держгеокадастру криється у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи, взаємодії з центрами надання адміністративних послуг.
Член колегії, представник Держгеокадастру Олег Бойченко поцікавився витрачанням акумульованих коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, та знаходяться у бюджетах сільських, селищних, міських та районних радах.
Колегія Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області 25 вересня 2015 року
Наостанок увагу присутніх звернули на те, що виправлення помилок в частині неповних (відсутніх) відомостей про правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на які відкриті Поземельні книги — відтепер персональна відповідальність керівників територіальних органів Держземагентства/Держгеокадастру у Миколаївській області.