Сьогодні у приміщенні Миколаївської облдержадміністрації відбулося засідання Ради регіонів. Захід очолив і провів голова ОДА М. Круглов. В обговоренні питань взяли участь керівництво області, районів та міст Миколаївщини.
Серед основних питань порядку денного значився інформаційний супровід земельної реформи. По ньому доповідав начальник Головного управління Держкомзему у Миколаївській області В. Янчук.
Засідання Ради регіонів
Керівник землевпорядної служби області заявив, що обговорення земельної реформи в області триває. Торік у місцевій пресі оприлюднено понад 200 публікацій. На теле- і радіоканалах проведено 13 “гарячих ліній”, виступів і “круглих столів”. В мережі Інтернет опубліковано близько 450 інформацій.
Засідання Ради регіонів
Головний землевпорядник області підкреслив: “Не менш активно велася і безпосередня робота із населенням. В області повністю забезпечено землевласників буклетами, брошурами та листівками з питань земельної реформи”.
Сільським радам передані опубліковані в офіційних виданнях проект Закону України “Про ринок земель”. В усіх територіальних органах Держкомзему на місцях створені інформаційні щити та стенди. Їх матеріали регулярно оновлюються та уточнюються.
Тривають “круглі столи” за участю представників влади і громадськості, фермерів, орендарів землі. Так, у січні проведено 26 зборів за участю понад 1100 осіб. У лютому 11 зустрічей зібрали довкола земельних питань близько півтисячі людей.
Під час виступу В. Янчук також оглядово проінформував присутніх про підсумки розвитку земельної сфери області за 2011 рік. Голова облдержадміністрації М. Круглов відзначив нагальну необхідність завершення основних процесів реформування земельних відносин. Особливо керівник області наголосив на ролі місцевої влади у вирішенні земельних питань: “Незабаром вибори — і ті, хто живуть землею, обов’язково поставлять вам свою оцінку”.