Ця сума перевершила надходження за весь 2008 рік. Цей результат, зокрема, пояснюється, збільшенням нормативної грошової оцінки міської землі. Слід зазначити, що від плати за землю в 2011 році до бюджету надійшло 102,7 млн. грн. З них 15,2 млн. грн. від продажу землі.
У цьому році на трьох сесіях міськради (15-17) депутати дали згоду на покупку 12 земельних ділянок загальною площею 14,3 га на суму 6,2 млн. грн. Гроші надходили в 2012 році в тому числі за землю, яка продана або передана в оренду ще в минулі часи.
Зростання ціни за землю призвело до того, що в першому півріччі міськрада повернула 136 гектарів землі до комунальної власності. Можна нагадати, що бюджет 2011 року був недовиконаний, а основним фактором, який негативно вплинув на це, назвали зменшення на 111,7 га площі орендованих земель міста.
Сьогодні «скидають» землю, як рядові городяни, так і обранці громади, які, не «сформувавши ціну продажу», відмовляються від земельних ділянок, які були отримані в період депутатської каденції.
Ряд депутатів намагається мінімізувати плату земельної оренди, або занижуючи площу, або гальмуючи оформлення договору оренди. Млявість на міському ринку землі також пов’язана з відсутністю інвестиційної політики міської влади.