Вчора працівники землевпорядної служби Миколаївської області взяли участь у заході-реквіємі до чергової річниці аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Величальна акція відбулася у “Сквері подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС”, який за кілька днів до цього, 20 квітня, працівники Головного управління Держзем­агентства у Миколаївській області облаштовували в рамках всеукраїнської акції “За чисте довкілля”.
Від наслідків аварії на ЧАЕС, глобальної катастрофи планетарного масштабу постраждали мільйони співгромадян. Але нещадний атом пройшовся безжальним катком не тільки по долях людей. Мільйони гектарів землі України перетворилися на зони радіаційного забруднення. Пасовища, рілля, сіножаті й ліси на багато-багато років вилучені з господарського обігу. Адже період напіврозпаду радіоактивних цезію та стронцію, що найбільше уразили нашу землю, становить до 30 років.
Землевпорядники регіону поклали квіти до меморіалу подвигу ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, вшанували пам’ять тих, хто далекого 1986 року став на герць з пекельною стихією.