Спеціалісти Головного управління та територіальних органів Держгеокадастру у Миколаївській області продовжують відкривати поземельні книги. Із загальної кількості ділянок, внесених до державного земельного кадастру (446, 9 тис.) потребують відкриття 302 018 поземельних книг. На теперішній час до Державного земельного кадастру внесли дані про 160 379 (53,2%) земельних ділянок.
Землевпорядники вносять відомості про земельні ділянки до єдиної бази. Інформація систематизується та впорядковується за певними правилами та критеріями. Відкриті поземельні книги містять перевірену інформацію, що доступна для Державної реєстраційної служби й нотаріусів, які реєструють речові права.
Відкриття поземельних книг – це одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Публічні дані про земельні ділянки спрощують доступ до реєстру власників земель. Ця інформація прискорює надання онлайн-послуг, зокрема, замовлення витягу з кадастру про земельну ділянку та нормативну грошову оцінку землі.
Форма Поземельної книги та порядок її ведення проводяться за єдиним стандартом, який діє на всій території України. Поземельна книга відкривається на кожну земельну ділянку.