Фахівці Головного управління Держземагентства у Миколаївській області серед управлінь та відділів Держземагентства у Миколаївській області впродовж березня 2013 року провели семінари щодо дотримання антикорупційного законодавства на тему: “Нове в антикорупційному законодавстві. Підсумки роботи за ІІ півріччя 2012 року та за І квартал 2013 року”.
В ході проведення навчальних лекцій розглядалися питання про координацію роботи, профілактичні та запобіжні заходи, що здійснюються з метою реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”. Основні положення закону обговорювалися з особами відповідальними за його виконання у регіональних представництвах Держземагентства України. До проведення навчання було залучено 20 спеціалістів.
На семінарах надавалися роз’яснення щодо роботи близьких осіб, обмеження з одержання дарунків (пожертв), розглядалися спірні питання з приводу проведення спеціальної перевірки осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Також підсумувались результати перевірки ведення особових справ державних службовців у відділах Держземагентства, надалися консультації як правильно заповнювати декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
Представники сектору запобігання та протидії корупції Головного управління Держземагенства у області, виступаючи перед присутніми, наголосили на необхідності проведення методичної та консультаційної допомоги з питань дотримання антикорупційного законодавства.
Отримані роз’яснення та рекомендації стануть корисними та сприятимуть посиленню роботи із запобігання та виявлення корупції у органах землевпорядної служби.