У Миколаївській області протягом 2015 року із сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва вилучено 6.07 га земель, більшу частину з яких складають сільськогосподарські угіддя. Нараховані втрати сільськогосподарського виробництва становлять 186,06 тис. гривень. Отримані кошти направлені до бюджетів різних рівнів та будуть використані на поліпшення стану земель в регіоні.
Керівник обласної землевпорядної служби Наталя Ільчанінова відзначила: «Втрати сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва не є збитками землевласників та землекористувачів. Кошти відшкодовуються до бюджетів територіальних громад області та мають чітко визначене цільове призначення».
Відтак на спеціальних рахунках обласного та місцевих бюджетів Миколаївської області станом на початок вересня 2015 року знаходиться понад 9,8 млн гривень, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. З початку року на реалізацію проектів з охорони земель області використано 49,8 тис. гривень.