QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіКабінет Міністрів України постановою №835 від 01.08.2011 р. затвердив Порядок стягування плати за надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг, а також розміри плати за ці адмінпослуги.
Так, відповідно до документа, видача витягу з Поземельної книги коштуватиме 71 гривну; видача відомостей з документації по землеустрою, включеній до Державного фонду документації по землеустрою – 59 гривень за один аркуш формату А4, 71 гривну – за один аркуш формату А3, 83 гривни – за один аркуш формату А2, 107 гривень – за один аркуш формату А0. Видача цих відомостей в електронній формі обійдеться в 20 гривень, як і видачу відомостей про межі земельної ділянки (виписка даних на межовий знак).
Послуга з видачі витягу із документації із землеустрою про вартість сільськогосподарських угідь “оцінене” КМУ в 288 гривень.
Державна реєстрація земельної ділянки згідно з Постановою коштує 93 гривни, державна реєстрація державного акту на право власності (користування) на земельну ділянку – 102 гривни, державна реєстрація права власності на земельну ділянку, придбану на підставі договору про відчуження або успадкований, – 97 гривень, державної реєстрації оренди земельної ділянки, змін в оренді, розірвання договору оренди – 129 гривень, а оренда землі сільськогосподарського призначення – 50 гривень.
Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки обійдеться громадянам в 32 гривни, а юридичним особам – в 70 гривень.
Це не все різновиди плати за адміністративні послуги Госземагентства, вказані в Постанові №835.
Постанова діє з 6 серпня 2011 року.
(За матеріалами газети "Реклама на село")QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області