До складу президії увійшли начальник Головного управління В. Янчук, його перший заступник К. Василюк та заступник начальника В. Тумілович. Також у роботі президії взяв участь професор, завідувач кафедри економічних наук Чорноморського державного університету В. Горлачук.

Колегія Головного управління Держкомзему у Миколаївській області 28.10.2011.

Президія. Зліва направо: К. Василюк, В. Янчук, В. Горлачук, В. Тумілович

Інші учасники колегії — начальники управлінь і відділів Держкомзему у містах і районах Миколаївської області, керівники державного підприємства “Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”, Миколаївської регіональної філії державного підприємства “Центр ДЗК”. В дискусії жваву участь взяли керівники структурних підрозділів апарату Головного управління.Колегія Головного управління Держкомзему у Миколаївській області 28.10.2011Всього до розгляду було винесено 7 питань. Зокрема, обговорювався стан роботи відомства за 9 місяців цього року, хід виконання документів у структурних підрозділах апарату Головного управління та управліннях (відділах) Держкомзему у містах та районах Миколаївської області у ІІІ кварталі. Також розглядалася організація роботи із запобігання та протидії корупції в органах системи Держкомзему за 10 місяців 2011 року.

Колегія Головного управління Держкомзему у Миколаївській області 28.10.2011

В. Тумілович - про протидію корупції

Перший заступник начальника Головного управління К. Василюк доповіла про усунення недоліків, виявлених під час вивчення питання щодо стану реалізації у Миколаївській області державних пріоритетів у соціально-економічному та культурному розвитку регіону, організації виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України.

Колегія Головного управління Держкомзему у Миколаївській області 28.10.2011

Доповідає К. Василюк

Пріоритетним моментом засідання став аналіз виконання доручення Уряду щодо видачі невиданих державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі, які зберігаються у територіальних органах Держкомзему та очікують на звернення власників/землекористувачів за послугами з державної реєстрації зазначених документів, у відповідності до сформованих реєстрів.
Начальник Головного управління Держкомзему у Миколаївській області підбив підсумки заходу: “Пріоритетом для нас залишається завершення земельної реформи. Нинішні темпи роботи — непогані. Однак у деяких підрозділів ще є потенціал підтягнутися. Літні відпустки скінчилися, і зараз, щоб не змерзнути, треба діяти активніше”.
Також вирішено за тиждень, 04 листопада, провести засідання колегії з питань діяльності органів земельної інспекції.