З часу запровадження ініціативи земельного відомства про першочергове забезпечення земельними наділами захисників Вітчизни та членів родин загиблих воїнів, до територіальних органів земельних ресурсів та органів місцевого самоврядування області за станом на теперішній час надійшло 3454 заяви від учасників АТО та членів їх сімей щодо виділення ділянок у межах норм безоплатної приватизації.
Cпеціалісти землевпорядної служби області вже опрацювали майже дві тисячі клопотань.
«Загальна площа земельних наділів, щодо яких прийнято рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, становить 2509,5 га», – повідомила заступник керівника землевпорядної служби області Катерина Василюк. За її словами, натепер розроблено і затверджено документацію із землеустрою щодо 276 земельних ділянок площею 436,3 га, які вже передано у приватну власність. З них 230 наділів площею 431,7 га – для ведення особистого селянського господарства та 46 ділянок площею 4,6 га – для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Землевпорядники Миколаївської області ведуть активну роботу для першочергового забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів родин загиблих воїнів.