Територіальні органи Держгеокадастру та органи місцевого самоврядування у Миколаївській області продовжують розгляд звернень учасників АТО про надання землі. Отримати земельні ділянки на території області виявив бажання 5 461 військовий. На сьогоднішній день землевпорядники вже задовольнили 2 903 заяви про надання дозволів на розробку проектів землеустрою. Військовослужбовці отримають у власність землі загальною площею 4 016,3 гектара. Решта заяв знаходяться на стадії розгляду.
Найбільшу кількість земельних ділянок відведуть для особистого селянського господарства. Під ці потреби військові отримають 2 026 наділів (майже 70% від загальної кількості наданих дозволів) площею 3 921,9 га. Для будівництва житлового будинку та господарських споруд заявники використають 847 ділянок (29% від усіх дозволів) площею 91,3 гектара. Ще 30 наділів (1%) площею 3,12 га призначені для ведення садівництва.
Землевпорядники Миколаївщини сформували резерв земельних масивів, що можуть бути надані учасникам АТО. Для потреб військовослужбовців на території області визначили 2 611,9 га земель. Більшість ділянок (99,6%) – це землі сільськогосподарського призначення. Перелік земельних ділянок оновлюється по мірі резервування нових наділів. Військовослужбовці можуть ознайомитись із матеріалами про вільні наділи у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.