Відповідну розробку представили фахівцям служб, установ та організацій обласного центру. Представники вінницької фірми “ГІСІНФО” продемонстрували можливості свого продукту. Завдяки цьому ноу-хау всю територію міста видно, як на долоні.
Можливості сучасних ГІС-технологій казкові. Вони дозволять швидко і якісно обробляти дані, складати плани територій (наземне, повітряно-лазерне сканування, тривимірний вимір площини тощо), створювати інформаційно-аналітичні системи.
У будь-який момент, увійшовши до системи, можна побачити, що саме розташоване на певній ділянці. Це забезпечує абсолютно нову якість роботи місцевої влади, оперативність при прийнятті рішень. Подібним позитивом вже може похвалитися Вінниця.
Перехід на “клієнт-серверні” технології також дав можливість залучити до питань інформатизації не тільки всі підрозділи міської ради, але й інші служби і підприємства міста. Для вирішення своїх завдань вони підключаються “товстим клієнтом” через ГІС-сервер або “тонким клієнтом” за допомогою GIS WebServer, до єдиних в місті геопросторових баз даних. Поверх базової інформації вони можуть “накладати” свої шари різних даних.
На думку розробників, для впровадження цієї системи в Миколаєві, потрібно не так і багато: політичне рішення влади і гроші. Фінансування робіт коштуватиме близько 250 тис. грн.