Фахівці землевпорядної служби Миколаївської області сформували перелік із 146 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які планують продати на відкритих земельних торгах.
Загальна площа земельних масивів, права оренди на які можуть бути запропоновані до продажу на земельних торгах, становить понад 3,7 тис. гектарів. Найбільшу кількість ділянок планують передати в оренду на конкурсних засадах у Березанському (27 ділянок площею 1 052,6 га), Єланецькому (20 ділянок площею 306,7 га) та Казанківському (17 ділянок площею 346,6 га) районах Миколаївської області.
Землевпорядна служба регіону повідомляє, що в ході конкурсного відбору вже частково визначені виконавці земельних торгів. Організатори забезпечать підготовку продажу прав оренди на 60 ділянок загальною площею 1,2 тис. гектарів.
Загальна площа земельних масивів, права оренди на яі можуть бути запропоновані до продажу на земельних торгах. Становить понад 3,7 тис. гектарів. Найбільшу кількість ділянок планують передати в оренду на конкурсних засадах
«Передача в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на земельних торгах забезпечує не лише їх ефективне використання, а й додаткові надходження до місцевих бюджетів. Виходячи з існуючого переліку земельних ділянок, права оренди на які пропонуються до продажу на земельних торгах, планується поповнити бюджети сільських та селищних рад майже на два мільйони гривень», – додала в.о. начальника Головного управління землевпорядної служби Миколаївської області Наталя Ільчанінова.