26-27 січня зустрілися працівники Держкомзему — представники сфери взаємодії із ЗМІ та громадськістю.
Це вже друга зустріч відповідальних за донесення подій земельної сфери до людей. Тема чергових зборів – "Побудова комунікацій з аудиторіями за допомоги ЗМІ".
Учасники обмінялися досвідом роботи з часу попереднього семінару. Проаналізовано доповідь Рескомзему АР Крим. Обговорено проблемні питання, винесені під час першої зустрічі. Результати свідчать — у багатьох регіонах збільшено кількість інформаційних подій.
Відбулася зустріч з начальником відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації. С. С. Чорноус визначив основні моменти, що потребують посиленої уваги фахівців ЗМІ. Сергій Степанович наголосив: "Ефективність визначається рівнем обізнаності людей про роботу Держкомзему". А це — показник відкритості, доступності відомства до людей.
С. С. Чорноус прокоментував процес реорганізації Держкомзему у Держземагентство. "Маємо відштовхуватися від повсякденних потреб людей — зокрема, інформаційних". Обізнаність людей — зменшення кількості необґрунтованих і повторних звернень. Озброєнні знаннями люди — рівноправні гравці на земельному полі. Землевласники, які знають, куди і навіщо прийшли — наша кінцева мета, – підсумував Сергій Степанович.
Наостанок зустрічі відбулося неформальне спілкування учасників. Ведучі тренінгу — Д. Крикун та І. Лукомська — поділилися планами подальших семінарів.
Наступна зустріч у цьому форматі передбачається за 2-3 місяці.